Reply To: Shadowrun – Sprawl Ops

#2243
Sten Ole
Participant

Flott spel. Eg liker at dette er worker placement uten victory points. Du vinner med å gamble på å gjere eit vanskelig super-mission som er tilgjengelig fra starten. Antal terningar går litt av skaftet når du får bygd deg opp. Dette gir rom for å klare store bragder, men også potensial for at heile laget ditt dør. Mykje drama, flott visuelt inntrykk. Good stuff.

Reglar, reglar, reglar…

Setup
Spelarar begynner spelet med 20K nuyen. Dette er frå det oppdaterte regelheftet på BGG. Det er mulig at heftet som følger med spelet ikkje skriv dette. Rune får vurdere om han vil skrive inn dette med kulepenn siden det er ein relativt stor endring på starten av spelet.

Bytte gear
Spelarar kan bytte på kven som har utstyr (så lenge det er utstyr dei har lov å bruke). Det betyr at dersom nokon ikkje kan gå på ein mission, så kan du putte utstyret hans på andre som kan. Du kan ikkje bytte utstyr midt i eit mission eller for runners som “er på jobb” (bodyguard, datasteal, dante’s inferno).

Recovering runners
Runners som har vore skada får ikkje gjera bodyguard eller datasteal-arbeid. (Tviler på om nokon gjorde dette likevel)

First player token
Om ingen brukte ein face runner på eye of the needle, skal tokenen rulere med klokka.

Mage på eye of the needle
Når du flytter ein runner til eit anna felt så opphever det restriksjonane som var på den personen. Personen som kom fra dante’s inferno kan ikkje lenger bli hyrt inn. Personen som gjorde bodyguard-arbeid får gå på mission likevel. (Du mister også bonusar som ville tredt i kraft seinare).

Upgrades
Når du kjøper upgrades (gjelder ikkje gear) må upgraden plasseres på runneren som gjekk der og han får ha max 1 upgrade av kvar type.