Reply To: Imperial Struggle

#3113
Sten Ole
Participant

Nettopp ferdig med ein solo demo 1v1. Resultat: britisk seier etter å vinne alle krigane med maks resultat i revolusjonseraen. England starta bra og fekk god kontroll i Europa og i Nord-Amerika. India og Karibien blei forsømt, men blei plutselig viktige med mykje oppblussing. Frankrike klarte å skvise England nesten heilt ut av nord-amerika med unntak av eit fort etter å ha ha hindra england i å mobilisere 6 skvadronar som var stuck i navi-boksen. Det såg ut som eit comeback frå Frankrike då etterspørselen i markedet retta seg mot varene hans. Men det var berre nok til å holde victory-markøren over auto-tap-nivået. Så kom flåten til England i spel, og hundrevis av konfliktmarkørar.

Eg ser at spelet opner for ulike strategiar når det utvikler seg i eine eller andre retningen. Og du må heile tida revidere planen etter kva action-brikker som kjem. Om det berre er ein brikke av ein viss type som kjem ut, så er det alltid lurt å knabbe den fordi det ender opp med å bli det motstandaren mangler.

Rune fekk sjokk etter at Amerika gjekk i dass, men eg ser at med kløktig bruk av conquest points i krig og konflikt-markørar så kan du ordne liknande kollapsar i andre sammenhengar. Eit eksempel er 7-årskrigen der dominans på atlanteren kan fjerne båtane til mostandaren og samtidig gi ein ekstra boost i vest-india-krigen. Og i den krigen kan du ende opp med at 3 territorier switcher eigar. Og då er plutselig alle markedene isolerte og koster ein AP kvar å plukke dei vekk.