Root

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #1594
  Rune Hanssen
  Keymaster

  Root

  #1597
  Jarle Haktorson
  Keymaster

  Dei despotiske kattane har overteke skogen. Det første dei gjer er å sende inn okkupasjonsstyrkar overalt og startar ei storstilt industrialisering. Dette er eit hardt slag for dei aristokratiske fuglane, sidan det var dei som sat med makta før kattane kom. Mellom desse prøver så Skogsalliansen å skape harmoni og sympati, medan dei eigentleg er kaldblodige og effektive mordarar av alle som står imot dei. Og så har me den einsame omstreifaren som tuslar rundt og utfører sine eigne oppdrag og smiler og får venner, får han brått har hjernevaska dei og skubbar dei i kampar føre seg.

  Første gjennomspeling var vellukka og veldig gøy. Det er fire totalt asymmetriske faksjonar som står imot kvarandre. Det krever nok ein del gjennomspelingar for å vite kva som skjer, men du vil aldri ha kontroll. Det er nok det som blir det kjekke med dette spelet; når du veit kva du/andre kan gjere, men aldri kva som vil skje. Det er difor mange også har kalla dette eit slags sandkasse-spel; her er det fleire strategiar og vegar mot målet.

  Og målet? Få 30 poeng. Eller du kan i løpet av spelet hoppe av poengmålet og heller gå for å kontrollere sentrale punkt på brettet. På første gjennomspeling var kattane ein periode nær å kunne vinne på kontroll, men omstreifaren kom sterkt dei to siste rundane og gruste alle.

  Omstreifaren får poeng i hovudsak ved å utføre oppdrag, crafte ting, få venner, eller drepe fiendar. Men skal han gjere mykje av dette, må han bruke gjenstandar; gjenstandar han ofte stel ifrå dei andre spelarane. Fuglane får mest av sine poeng ved å etablere reir rundt omkring i skogen. Dei har ikkje gjenstandar som styrer kva actions dei har; dei må programmere runden sin kvar gong og feilar dei i programmeringa; vel, då vert det opprør i fugleleiren, leiaren vert styrta, poenga rasar, og ein ny leiar vert sett inn. Kattane får fleste av sine poeng ved industrialiseringa av skogen, men er også slagkraftige nok til å knuse andre sine plassar rundt på brettet og scorar poeng der også. Skogsalliansen får fleste av sine poeng på å spreie sympati rundt om på brettet, men ser han at mange dyr seg på same plass, går han ikkje av vegen for å sprenge alle til helvete.

  Som sagt; spelet opnar for veldig mange morosame øyeblikk og eg trur ein har dei gøy same korleis det går. Spelet er heller ikkje så langt og to timar speletid er nok realistisk.

  #1631
  Sten Ole
  Participant

  Root, eit snodig spel i asymmetrisk krigsspel-sjangeren. Root klarer å legge seg på ein kompleksitetesgrad som gjer det veldig tilgjengeleg. Mesteparten av det du treng å vite for din eigen faksjon står på player aiden din som også er spelebrettet ditt. Utenom er det eit par reglar som er felles for alle, f eks kamp og kort. Spelet har også ein relativt kort speletid. Dette gjer at sjølv om du ikkje har klart å spele optimalt eller om ting ikkje har gått slik det skulle, så er det emosjonelt overkommeleg. Spelet er eit diplomatisk kaos der alle prøver å holde tilbake dei andre og samtidig ikkje miste egen framdrift. Det er nok ein øvingssak å kunne oppdage faresignalene i tide til å stoppe andre frå å vinne, eventuelt klare å skjule endgame-trekket som gir deg sjølv seieren.

  Uansett, eg likte det. Minus med spelet er at det vil miste nokre dimensjonar dersom me ikkje speler med 4 spelarar.

  #1635
  Rune Hanssen
  Keymaster

  Riverfolk expansion er i salg no. Opp til 6 spelarar. Er det noko å satse på?

  • This reply was modified 2 years, 5 months ago by Rune Hanssen.
  #1637
  Jarle Haktorson
  Keymaster

  Kanskje. Fleste seier fire er best antall, då det blir for mykje downtime med fem-seks. Men sikkert artig med to nye rasar (+ ny vagabond). Regelboka listar faktisk opp kva rasar som bør vere med ved ulike tal spelarar.

  #1638
  Sten Ole
  Participant

  Min tanke om dette er at det er ein god investering om me har spelt oss lei på hovedoppsettet og dei faksjonane som er i grunnspelet. Der er me nok ikkje ennå. Det er også eit spørsmål om spelet fortsatt er interessant i det heile etter at me har spelt oss lei. Personleg ville eg ha avventa sjølv om me risikerer at ekspansjonen blir utselt.

  5- og 6-player root frister mindre enn 4-player.

  #1682
  Rune Hanssen
  Keymaster

  Root2

  Katten i skogen

  Heldigvis ikkje så deprimerande som Andean Abyss. Hadde dårleg etteretning på kva eg burde gjere mot dei andre dyra, og eg var usikker på kva eg burde prioritere av slåssing og utvikling.

  I alt kaoset gjekk pulsen likevel opp og det var komiske scenar undervegs. Fornøyd med at eg kom meg til enden av poeng tracken. Hysterisk morsomt korleis den snikande Vagabond Anders vann til slutt med å jafse til seg rundt 19 poeng og vinne sjiten. Burde banka han tidlegare i spelet.

  Usikker på om eg nokon gong vil få oversikt.

  #1684
  Anders Dahlberg
  Participant

  Det vart ei ganske nydeleg historie. Mesteparten av spelet tuslar Vagabond rundt, undersøkjer ruinar og finn nye venar. Gøymar seg bak eit tre når det vert kriging for nært. WA gjer det unormalt bra. Kattane er litt usikre men byggar seg stabilt oppover. Fuglane har nokre regimeskifte, men heng med i teten. Ein tenker dei sannsynlegvis har sigeren neste runde. Vagabond har eigentleg gitt opp håpet, poenggapet er for stort. So fiskar han i discard-pilen og augnar(?) ein moglegheit for ein del poeng, men ser ikkje enno alle konsekvensane av kaoset han straks steller i stand. Han snur tre hamrar og musene i skogen brenn ned alt og alle, inkludert slottet til kattane. Etter musalypsen snik han seg opp til WA, dei einaste uberørte av mussakren. Nok aid til å bli bestevenar, pluss litt til. God stemning. Etter tips frå seljaren sjølv trekk Vagabond fram armbrøsten han nett fekk og headshottar den einaste smågnagaren i clearinga. Han trekk deretter fram dei ubrukte sverda sine og raserer resten av sympati og basar. Totalt vart det til slutt nok poeng til å gå frå 12-ish poeng til siger på éin dag.

  God klaff med character som fiska opp rett kort, at vagabond fekk trekke i starten av birdsong i tillegg, sat med kun fuglekort, og at WA hadde crafta det som trengtes tidlegare i runda.

  Konklusjon, vagabond må sparkast inn i skogen med øydelagde ting ein gong eller to i løpet av spelet?

  #1685
  Sten Ole
  Participant

  3 hamrar, evt craftemulighet i 3 av samme clearingtype er farlig. Det viste også WA tidlegare i spelet. Men det hjelpte godt å ha 6 fuglekort på hånd i sluttspurten. Det morsomme var at alle var ein dag unna å vinne.

  Eg opplevde fugledatamaskinen som ekstra sensitiv for dårlige kort. Decreen lever sitt eige liv når dei første korta er uheldige. Men det er morsomt å sjå kaoset som oppstår og gjere det du kan med det du er tvunget til å gjere.

  Eg blei skremt av kor raskt WA kom i gang.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.