Maracaibo

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #2736
  Sten Ole
  Participant

  Maracaibo

  Reglar, reglar, reglar…

  Quests
  Kort 75 som me bruker når med ikkje speler campaign forteller oss om plassar på kartet som skal ha quest tokens. Me skal ikkje bruke legacy-brikkene. Dette er berre i campaign. Det kjem ikkje nye quest tokens på explore-tracken. Plassar med ein tømt quest token hoppes over som om det var ein speler der. Det burde fikse nokre av problema med quests.

  Siste felta
  Felt 20, 21a, 21b og 22 kan berre brukes til det som står på dei, ikkje til main actions. Free actions er fortsatt lov. Eg tok altså feil, men dette var uklart i regelheftet. Betre forklart i ein FAQ.

  Planning Area
  Du kan såvidt eg kan sjå aldri plukke opp kort frå der. Den einaste måten å renske dei vekk er å kjøpe dei.

  #2837
  Rune Hanssen
  Keymaster

  Dette var først tipsa om av Thomas som gjekk for Mombasa framføre dette. Etter å ha testa Geeat Western Trail og Mobasa, var det ikkje vanskeleg å gå for dette. Reglane er lettfattelege om du har spelt brettspel før. Det vanskelege er å gjere det beste ut av dei fire rundane ein har med mange valg, og meistrar du fleire ligg du godt an. God replayability og engasjerande innhald.

  #2842
  Sten Ole
  Participant

  Maracaibo er eit spel der ein tilsynelatande seiler rundt aleine i Karribien, legger sin eigen kabal med kort og opparbeider grunnlag for eigne poeng. Men dette er heilt feil.

  Planen din blir forkludra heile tida. Andre skip leverer varer og metter etterspørselen. Andre oppdagelsesreisande tek bonusane som du skulle ha. Questane “dine” er det andre som fullfører. Andre spelarar booster land som du ikkje har innflytelse med. Og kanskje verst av alle er den jævelen som freser gjennom sjøen i 100 knop. Spelet avsluttes då mens du ennå er i ein oppbygningsfase.

  Spelet legg opp til at du må overvåke motstandarane. Du må av og til gi opp den optimale handlingen for å kapre ressursar som ellers blir tatt frå deg. Ofte er det best å gi opp Spaniakampanjen din når du ser at England har fått fleire piratar som allierte. Spaniakampanjen kan du gjenoppta etter at du har blitt England sin nye poster boy. Om nokon heiser til fulle seil og reiser fort, må du korte ned planen din til det heilt essensielle.

  Om du er heldig stemmer alle desse snuoperasjonane godt med korta du har på hånd og pengane du har i skattekista di. Om ikkje så får du nøye deg med nest-sisteplass foran Rune.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.